Khamis, 29 Oktober 2015

Jom ke Instagram @Click.Buy.Go

Assalamualaikum semuaaa.. 

Mohon maaf ler sebab menyepi lama sangat tak update dekat sini T__T

Jom ramai-ramai like IG CBG. Banyak stok baru dah update di sana.

Jumpat di sana ye. Don't Forget to Say Hi!


:)

Isnin, 17 Ogos 2015

Bawal In The House :: BAWAL CREPE

Assalamualaikum, Salam Jumaat, Salam Penghulu segala hari :)

Kepada penggemar bawal, don't worry, CBG juga menyediakan pilihan bawal crepe yang sangat 'in' sekarang ini kepada anda. 

Menggunakan material yang sejuk, tidak jarang, mudah terbentuk dan tak perlu iron (yeya!).

- Black and White -

Senang boleh matching dengan mana-mana warna, atau gaya. Baju kurung, t-shirt, blaus, SEMUA boleh. Tadahal :)






Harga: RM15 (excluding postage)

******************************************************************************************
Buy 2pcs and above, FREE postage! :)

untuk tempahan / pembelian / pertanyaan = click.buy.go@gmail.com

Whatsapp / Telegram / SMS ONLY = 012-5867281


TERIMA KASIH IN ADVANCE!


#jangan lupa follow kami di ig @click.buy.go

Ahad, 16 Ogos 2015

BLAUS ::: More Design from CHIFFON MATERIAL

Assalamualaikum semuaaa...

#CBG - More blaus in the house y'all.

Kali ini ada dua jenis blaus

1. Jenis yang design boleh pakai depan ke belakang, mana-mana pun boleh. Kalau nak kan yang button tu di depan boleh, nak letak di belakang pun boleh. 

Two looks in 1 Blaus. So Jimatt..  :)




2. Patch Blaus. Menggabungkan 3 warna. Senang boleh matching dengan mana-mana warna tudung. Hari nie tudung lain, esok tudung lain, lusa tudung lain. 

It's goona look different! Trust me! :)





Harga: RM49.90 (exclude postage)
Material: Koshibo
_______________________________________________________

Buy 2pcs and above, FREE postage! :)

untuk tempahan / pembelian / pertanyaan = click.buy.go@gmail.com

Whatsapp ONLY = 012-5867281


TERIMA KASIH IN ADVANCE!


#jangan lupa follow kami di ig @click.buy.go

Jumaat, 14 Ogos 2015

Instant Shawl:: QALEESYA

Assalamualaikum : ) : )

Instant Shawl! Instant Shawl! Instant Shawl! Instant Shawl! Instant Shawl!

Ya, seperti yang di tunggu-tunggu, Instant Shawl terbaru dari CBG. Kali ini di datangkan #InstantShawl yang diberi sentuhan kemasan bunga tampal pada hujung tudung untuk memberikan efek eksklusif pada harga mampu milik.

Material yang sangat mudah di gayakan, ringan dan terbentuk.

#InstantShawl
#MudahCepatLawa






Warna lain yang available   





Harga: RM49 (exclude postage)
Material: Chiffon
_______________________________________________________

Buy 2pcs and above, FREE postage! :)

untuk tempahan / pembelian / pertanyaan = click.buy.go@gmail.com

Whatsapp ONLY = 012-5867281


TERIMA KASIH IN ADVANCE!


#jangan lupa follow kami di ig @click.buy.go


Rabu, 12 Ogos 2015

BLAUS :: LIGHT CHIFFON MATERIAL

Assalamualaikum semuaaa...

CBG kembali bersiaran :)

Lama nau cutiii.. hehehe.. diam-diam ubi berisi katanya. Insyaallah. 

Ok, untuk edisi terbaru ini, CBG bawakan kepada anda semua pilihan blaus yang terbaru. Masih panas di pasaran.

Berikut adalah detail blaus:

Material: CHIFFON
Saiz: FREE SIZE (BOLEH MUAT S-L)
Harga: RM59 (exclude postage)

(A)                                                              (B)

(C)                                                              (D)

(E)                                                              (F)


Buy 2pcs and above, FREE postage! :)

untuk tempahan / pembelian / pertanyaan = click.buy.go@gmail.com

Whatsapp / Telegram / SMS ONLY = 012-5867281


TERIMA KASIH IN ADVANCE!


#jangan lupa follow kami di ig @click.buy.go


Jumaat, 31 Julai 2015

Lamanya Cutiiii :: Hola semuaaa..

Assalamualaikum semuaaaa...

Masih ada yang mabuk lemang kewww? Hehe..

SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR DAN BATIN SEMUA.

Terima kasih kerana menyokong CBG, semoga sokongan anda terus berterusan buat kami.

We promise to always improve our services and bring more item that can suits to all. 

Insyaallah.

We're will be back on Monday (03/10/2015).

Stay tune for more #InstantShawl #CepatMudahLawa #Murah #CBGbackOnBusiness.

________________________________


Failure is not PERMANENT. Teruskan usaha :)


Jumaat, 10 Julai 2015

PENGUMUMAN :: Click Buy Go -- CUTI -- :)

Assalamualaikum Semuaaa...

Alhamdulillah

Alhamdulillah

Alhamdulillah..

Terima kasih banyak di atas sokongan semua kawan-kawan, pelanggan, kedai sebelah, kedai depan, dan juga semua yang singgah sambil-sambil tengok-tengok barang, ada yang WA untuk tanya tudung, ada yang beli, ada yang tak jadi beli, ada yang beli satu, ada yang beli 5, ada yang beli tiap-tiap kali ada design baru.

Semuanya lah. 

TERIMA KASIH BANYAK

Untuk anda. Pembeli Online dan Offline.

Anda semua memang awesome!!


Sempena cuti Hari Raya Aidilfitri ini CBG akan mula bercuti dari:

10.07.2015

hingga

31.07.2015


:)


We will be back with more products and more tudungsssss of coz.

Terima kasih sekali lagi. Semoga sokongan dari anda semua akan berterusan hingga di masa-masa akan datang. 

Amin.

Stay safe everyone.


Rabu, 1 Julai 2015

Instant 2 Muka - Printed (Materials High Cotton) - 2PCS LEFT!

Assalamualaikum semua.

14 Ramadhan dah. Sekejap je kan. :)


*******************************************

Alhamdulillah sambutan sangat baik. Ramai yang puas hati dengan design yang kami bawa sebelum ini. Kini hanya tinggal 2 HELAI sahaja lagi.

Cepat, sapa cepat dia dapat :)

#Kain sangat sejuk
#Terletak bila di pakai
#boleh adjust nak labuh
#Sangat selesa


Harga = RM50 each (exclude postage)

Buy 2pcs and above, FREE postage! :)

untuk tempahan / pembelian / pertanyaan = click.buy.go@gmail.com

Whatsapp ONLY = 012-5867281


TERIMA KASIH IN ADVANCE!


#jangan lupa follow kami di ig @click.buy.go


Selasa, 30 Jun 2015

Instant 2 Muka - Printed (Materials High Cotton)

Assalamualaikum semuaaaaaa... :)

Macam mana puasa? Sekejap je dah masuk fasa ke dua bulan ramadhan. 10 hari di tengah-tengah ini. Macih pecut ke? atau dah letih?

Keep on moving ok. Anggaplah seperti ini ramadhan yang terakhir kita. Ibadah sungguh-sungguh. Semoga dapat menjadi bekal di sana kelak :)


****************************************


Alhamdulillah, back tu business, instant 2 muka printed almost sold out. Hanya ada 2 helai sahaja lagi. Cepat-cepat WA 012-5867281 untuk booking :)

Ramai yang puas hati sangat dengan jenis kain kali ini. High Gred Cotton. Sejuk dan terletak je pakai.

Ini kami tunjukkan close up kain untuk tatapan semua.

Jangan ragu-ragu ok. 


Jangan lupa follow kami di ig:click.buy.go

:)


Selasa, 23 Jun 2015

Instant Shawl :: Instant 2 Muka PRINTED

Assalamualaikum semuaaaaaaaaaa...

Seperti yang di janjikan, kali ini CBG bawakan shawl kegilaan ramai, instant shawl 2 muka. #superdupereasy #instantwear #superlove #hotpick

Material kali ini tidak sama seperti plain 2 muka hari tu, untuk printed, CBG ketengahkan material yang paling digemari ramai .. COTTON ... :)

#Kain sangat sejuk
#Terletak bila di pakai
#boleh adjust nak labuh
#Sangat selesa


Jom kita tengok corak yang ada untuk first batch ini.


1
2
3
4
5
6
7
8
THIS IS HOT PICK! 9
10
11
12
13

Harga = RM50 each (exclude postage)

Buy 2pcs and above, FREE postage! :)

untuk tempahan / pembelian / pertanyaan = click.buy.go@gmail.com

Whatsapp ONLY = 012-5867281


TERIMA KASIH IN ADVANCE!


#jangan lupa follow kami di ig @click.buy.go

Khamis, 18 Jun 2015

Instant Shawl :: Dua Muka (2 Loop)

Assalamualaikum semuaaaaa..


Macam mana hari pertama Ramadhan? Semoga ibadah puasa kita tahun ini mendapatkan ganjaran sebagai bekal kita di akhirat kelak. Insyaallah :)

****************************************************

Kepada peminat corak-corak, boleh stand by naa sebab CBG akan keluarkan #instant2muka dengan material bercorak. Sebelum ini kami keluarkan material plain. Sambutan sangatt menggalakkan. Alhamdulillah. Terima kasih kepada semua yang repeat order berkali-kali.

For this batch, kita keluarkan yang bercorak pulak ye.


Boleh request nak matching dengan keluarga di pagi Syawal nanti :)


Harga = RM35 each (exclude postage)

Buy 2pcs and above, FREE postage! :)

untuk tempahan / pembelian / pertanyaan = click.buy.go@gmail.com

Whatsapp ONLY = 012-5867281


TERIMA KASIH IN ADVANCE!


#jangan lupa follow kami di ig @click.buy.go


Rabu, 17 Jun 2015

Kemeja Blaus

Assalamualaikum semuaaaaaaa :)

Hari tu CBG dah pernah bawa beberapa helai blaus. Walaupun tak banyak, tapi alhamdulillah still dapat sambutan yang agak baik.

Untuk kali ini, CBG bawakan lagi beberapa helai blaus yang sangat cantik dan sesuai digayakan oleh semua.

Let's roll our eyes :)


BAROQUE INSPIRED SHIRT
Material: Polyester
RM59
SIZE: L

Measurement:

L (Bust: 98cm, Shoulder: 39cm, Length: 70cm, Sleeve: 62cm)

FLORAL BLOUSE
Material: cotton
RM59
SIZE: L

Measurement:
L(Bust: 98cm, Shoulder: 37cm, Length:63cm, Sleeve: 60cm)

LONG SHIRT
BLACK
RM59
SIZE: L

Measurement:
L(Bust: 92cm, Shoulder: 38cm, Length: 92cm, Sleeve: 56cm)

Sheer Geometric Blouse
Material: Polyester
RM59
SIZE: L

Measurement: 
L(Bust: 99cm, Shoulder: 41cm, Sleeve: 61cm, Length: 72cm)


LONG SHIRT
Material: Polyester
RM59
SIZE: L

Measurement:
L(Bust: 96cm, Shoulder: 40cm, Length: 63cm, Sleeve: 66cm)

_________________________________________


*Buy 2pcs and more, FREE POSTAGE!

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


untuk tempahan / pembelian / pertanyaan = click.buy.go@gmail.com

Whatsapp ONLY = 012-5867281


TERIMA KASIH IN ADVANCE!


#jangan lupa follow kami di ig @click.buy.go


Jumaat, 12 Jun 2015

Instant Shawl :: For Kids (YEAY!!)

Assalamualaikum semuaaa..

Alhamdulillah hari Jumaat datang lagi. Penghulu segala hari, hari yang penuh barakah.

Tinggal lebih kurang 6 hari sahaja lagi sebelum semua umat islam seluruh dunia menyambut Ramadhan. Dah habis ganti puasa ke semua? *krik.. *krik.. :)

###################################################



Ramai yang tanya ada tak instant untuk kids? maklumlah nak bagi macthing dengan anak kan. Kadang-kadang, anak-anak pun nak melaram sama dengan mak. Tengok mak pakai lawa, diorang pun nak jugak. Dah tu ada yang tak mau pakai bawal sebab tengok mak pakai shawl. 

Abih tu camner??

Jangan risau, CBG ada jawapannya. :)

Tak perlu ambil masa yang lama untuk pakaikan tudung pada anak. Diorang pun boleh je pakai sendiri. Mak hanya bantu untuk kemaskan sahaja. #Senang #Mudah #InstantShawl

Di CBG kami ada pelbagai pilihan material untuk #InstantShawlKids

Ada Chiffon, Cotton Lyrca dan Chiffon Crepe







#InstantShawlKids = RM25 each (exclude postage)

*Buy 2pcs and more, FREE POSTAGE!


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


untuk tempahan / pembelian / pertanyaan = click.buy.go@gmail.com

Whatsapp ONLY = 012-5867281


TERIMA KASIH IN ADVANCE!


#jangan lupa follow kami di ig @click.buy.go